top of page

Verslag survivalrun Dronten

Een wedstrijdverslag geschreven door ons jeugdlid Damian Vredenburg


Het terrein en de omgeving

Om 08.30 uur samen met mijn ouders en broertje Jayden in de auto, wat voor mij toch best vroeg is. Net voor de start van Sebastiaan komen we aan op het plein bij de start/finish met de eindhindernis. Alles is omringd door winkels. Nadat we Sebastiaan hebben aangemoedigd bij de start, kan ik mijn shirt ophalen in een theater met een bioscoop. Vervolgens ben ik warm gaan lopen en warm zien te blijven want het is niet echt warm.

En natuurlijk ging ik voor de start traditiegetrouw op de foto samen met Lukas en Jayden.

De wedstrijd

Om 10.34 uur startte ik samen met Lukas Edens in de categorie JSR 12-14. Bij de start moeten we gelijk zagen. Wij hebben een kleinere balk om te zagen dan de hogere niveaus. Na het zagen moeten we over alle opeenvolgende balken die horizontaal op een hek lagen, zelf vond ik dat wel makkelijk gaan. Op een gegeven moment kom ik bij een houten box

(ik noem het de muizenval). In de muizenval moet ik kruipend zigzaggen terwijl er ongeveer 8 andere mensen voor en achter me lopen te irriteren. Na de muizenval moet ik onder alle balken door, door waterige modder, terwijl alle balken steeds lager gaan zodat je met je hele lichaam door de modder moet. Weer een stukje lopen en onder een net omhoog om op de brug te komen. Tegen de tijd dat ik bij het water aankom, ben ik al smeriger dan ooit. Na de brug loop ik naar het thuisparcours van de survivalvereniging van Dronten. Daar doe ik een paar hindernissen en loop weer verder. Tot aan dat stuk loop ik slecht en ben ik al moe. Gelukkig gaat het daarna beter. Ik loop een beetje totdat ik bij een schot oefening kom. Ik moet apenhang, onder het schot door (kratten van de grote  Flevosap), en weer apenhang.

Zagen bij de start
De hindernis met de Flevosap-kratten

Het eerste stuk water

Na een stuk lopen en een aantal hindernissen ben ik op dreef en moe tegelijkertijd. Dan, dan kom ik bij het eerste stuk water. Het is de hele dag al koud met een zon die niks nuttigs doet op mij verblinden na. Ik moet het water in en een klein stukje zwemmen tot de apenhang. Op de apenhang zie ik: groen, oranje, blauw, meer blauw en nog meer oranje. Wat een mensen! Ik ga de apenhang op maar de balk die steun geeft is erg glad dus donder ik bijna naar beneden. De apenhang is lang, heel lang. De apenhang hangt ook niet helemaal recht, maar buigt naar beneden door het water heen. Op een gegeven moment ben ik het touw kwijt en ga maar zwemmen. Ik lig inmiddels een stukje voor Lukas, die is bij deze hindernis zijn bril kwijt raakt. Gelukkig is de bril weer teruggevonden op het moment dat Jayden later op de dag tijdens zijn recreatieve run bij deze hindernis voorbij komt en komt de bril alsnog mee terug naar Nieuwegein.


Het 2e stuk water + eindhindernis

Het 2e stuk water is een stuk minder diep. Ik moet dan het water in en naar de swingovers zwemmen. De swingover is een ladder die zo glad is, ik pleur 1x bijna naar beneden. Gelukkig kom ik eruit en kan ik door. Ik kom dan uit bij zit-schotels. Die dingen hangen net een millimeter boven de grond. Ik moet en zou erop zitten. Dat werkt niet want als ik naar de volgende wil sta ik al op de grond. Daarna kom ik weer in het centrum. Daar doe ik de eindhindernis. Ik moet met een voetklem in de pakplankjes. Vanuit daar ga ik in een apenhang (alweer) die schuin afdaalt. Daar mag ik op de grond. Daarna moet ik over-onder doen zonder de grond aan te raken. Na de hindernis maakt ik een half rondje door fonteinen in de grond. Nu kom ik in deel 2 van de eindhindernis. Startend met hangbalkjes waar ik overheen mag. Daarna lianen en stapbanden. Aan het eind van de stapbanden moet ik over de balk.

Damian snelt zich door de hindernissen.

Einde en conclusie 

Ik finish met bandje in een tijd van: 1 uur 0 minuten en 32 seconden, helaas net niet onder het uur!  Lukas en Jayden finishen allebei in een tijd van 1 uur 10 minuten en een paar seconden. Allebei ook met bandje. Dan is er even verwarring omdat ik volgens de lijst met voorlopige uitslagen een hindernis heb gemist en mijn bandje kwijt ben. Blijkbaar heb ik mijn bandje niet goed laten zien tijdens mijn finish, maar omdat ik live kan laten zien dat ik mijn bandje toch echt nog om heb wordt dit snel gecorrigeerd. Mijn mening over de wedstrijd:

Het is een leuke wedstrijd, met aardig wat variatie, maar wel een saai stuk door de stad.


Damian opweg naar de finish, de eindhindernis van Dronten


Opmerkingen


bottom of page