top of page

Survivalrun-kamp 2024

Zaterdag 22 juni was het zover! Het Kracht survivalrun-kamp ging van start. Er werd al lang naar uitgekeken en met het prachtige weer kon het niet mis gaan. De jeugd begon om 09:00 uur met het bouwen van zelf gemaakte tentjes op en rond onze hindernisbaan. De meiden hadden al snel besloten om gezamenlijk een grote groepstent te bouwen. Met touwen en zeilen gingen zij onder het daknet in de weer. De jongens maakten verschillende kleinere tentjes rond de baan en maakte handig gebruik van de survivalrunbaan. Tentharingen werden met behulp van een zakmes zelf gemaakt van wat stokken. Jerrycans met water werden gevuld en het kamp werd helemaal ingericht en klaargemaakt voor een overnachting.

Omdat we met zijn allen meededen aan de OOrun, vertrokken we om 11:00 uur naar Zwolle. Van deze wedstrijd schrijft Famke een apart wedstrijdverslag, die later ook te lezen is hier op onze website. Het was erg tof om als grote groep, als onderdeel van het kamp, deel te nemen aan deze run. Een mooie afsluiter van het wedstrijdseizoen en een goede start van het weekend. De jeugdgroep werd begeleid door Fousia, Sander, Flore en Maarten. De recreatieve run was voor velen een makkie en daarom liepen de Krachtboys Damian, Jayden Lukas en Eitan flink voorop. Niet ver daarachter liepen de meiden Famke en Jara gevolgd door de rest van de groep. Toen de hekkensluiters Maarten en Fousia als laatste over de finish kwamen werden ze luidkeels aangemoedigd en toch dwingend verzocht om sneller te klimmen om alsnog een goede groepstijd neer te zetten. Zo bleek iedereen toch fanatieker te zijn dan vooraf was bedacht. Na de run gingen we terug naar het kamp waar iedereen even kon chillen en spelen. De groep ging daarna lekkere pannenkoeken eten en het kampvuur werd aangestoken.

Na het eten gingen we met de kajaks het water op en werden er verschillende spellen gespeeld. Trainer Jan kwam ook gezellig naar het kamp en ging het spel het Kubbs spelen. Toen de avond alweer bijna voorbij was en de zon bijna onder ging verzamelde de groep zich rond het kampvuur. Tijd voor een potje "weerwolven"! Onder begeleiding van Maarten veranderde het survivalteam plots in het dorpje wakkerdam en slopen er in de nacht gevaarlijke weerwolven het dorp in. Fanatiek werd er uitgezocht wie er een dubbelrol had en er ontstond een zoektocht die de gemoederen nog lang bezig hielden.

Na het potje weerwolven gingen we hotdogs eten en maakten we zelf marshmallow stokken om deze boven het vuur warm te maken. Al snel was het helemaal donker en werd het bedtijd. Na een lange dag, een pittige survivalrun en omdat iedereen lekker laat mocht opblijven lag de groep al snel lekker te slapen. De volgende ochtend was Hayden er vroeg bij! Om 06:15uur zat hij al in de kajak te spelen op het water! Gelukkig kon de rest van de groep iets langer uitslapen, maar niet te lang want om 09:00 uur begon de groep aan ochtendsport! Na het ontbijt ging de groep even de beentjes strekken en lekker klimmen op onze survivalrunbaan. Omdat het zulk lekker weer was werd er na de training opnieuw gespeeld in en op het water. De kajaks werden onafgebroken gebruikt en al snel had iedereen een nat pak!

Helaas kwam er ook een einde aan ons kamp en hebben we gezamenlijk alles opgeruimd. Om 12:00 uur kwamen de ouders de kinderen weer ophalen en gingen ze moe en voldaan weer naar huis. Maar uiteraard niet voordat we allemaal nog lekker een ijsje hadden gegeten. Terugkijkend naar de eerste editie van het survivalrun-kamp zijn we erg tevreden. De groep heeft veel plezier gemaakt met elkaar en daarom is het kamp voor herhaling vatbaar. Voor sommige kinderen was dit een eerste kampeer ervaring en hoe gaaf is het dan om direct je eigen tent te mogen bouwen. Het was leerzaam, gezellig, sportief en erg tof om samen op kamp te gaan. Volgend jaar weer!


Comentários


bottom of page