top of page

Landmeten is (z)weten

Toen de plannen om survivalrun in Nieuwegein mogelijk te maken, werd er al snel gekeken of dit ook mogelijk was op het terrein van atletiekvereniging Atverni. Naast de atletiekbaan ligt namelijk een prachtig cross-parcours en is er genoeg ruimte voor een uitdagende survivalrunbaan. Op verschillende plekken kan er worden gebouwd. In overleg met het sportpark, de gemeente Nieuwegein en Atverni word er in eerste aanleg twee banen gebouwd. Baan 1 komt aan de overzijde van de atletiekbaan, in het verlengde van het loopparcours. De baan krijgt in totaal negen modules met een lengte van 35 meter met daarin verschillende hindernissen. Naast de ingang van het terrein komt op het nu nog braakliggende veldje de tweede baan. Deze survivalrunbaan krijgt 6 modules, met een lengte van 15 meter en heeft daardoor een mooie lengte voor een lange apenhang en een paar krachtige hindernissen. De nieuwe survivalrunbanen gaan een mooie aanvulling worden op het sportpark.


Op zaterdag 6 augustus werd er begonnen aan de bouw van de eerste survivalrunbaan. Op de plek waar baan 1 zal komen te staan gingen Jochem en Maarten aan de slag om de grondpotten te plaatsen. Bij het uitmeten van de baan is het belangrijk om rekening te houden met de hoogte van het landschap. Met een laser werd het 0-punt bepaald en vanuit daar konden de grondpotten op de juiste hoogte worden ingegraven. Als alle grondpotten in de grond zitten kan er binnenkort worden gestart met het plaatsen van de modules.

De vrijwilligers van Kracht kunnen altijd wat handjes gebruiken, dus lijkt het je leuk om bij de volgende bouwdagen te komen helpen neem dan contact op!


De volgende bouwdagen zijn op zaterdag 20 & 27 augustus en op zaterdag 3 september


Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page