top of page

De opening

Tijdens de sportdag van Nationale Sportweek 2022 is de survivalrunbaan van Kracht geopend door Wethouder lokale vernieuwing van gemeente Nieuwegein dhr. John van Engelen en algemeen directeur van NOC*NSF dhr. Marc van den Tweel. Na een mooie speech over het belang van breedtesport en dankwoorden aan de coöperatie Sportpark Galecop, Atverni, de gemeente Nieuwegein en de Survivalrun Bond Nederland werd de baan symbolisch geopend. Aangezien houthakken onderdeel is van een survivalrun, kon de symbolische opening niet anders dan door het doorhakken van een touw.

Met twee ferme zwaaibewegingen hakten de heren het touw door. Het touw had aan weerszijden een achtknoop en op die manier werden de knopen bevrijd en de baan officieel geopend.


We zijn de gemeente Nieuwegein met in het bijzonder René Joustra en John van Engelen. De coöperatie sportpark Galecop, Jimte Poelman. Atletiekvereniging Atverni, Ron Kruiswijk. Survivalrunbanen.nl Sytze Jonker. Survivalrun Bond Nederland, Jochem Schutten. Sport ID Nieuwegein, Cees van Rootselaar allemaal zeer dankbaar voor het mogelijk maken van survivalrun in Nieuwegein.


Na de opening verzorgde Kracht 12 keer een clinic op de sportdag van de Nationale Sportweek. Er was op deze dag een uitdagend en leerzame sportdag georganiseerd. De studenten van o.a. MBO Utrecht en van het Anna van Rijn college in Nieuwegein kregen een mooi programma voorgeschoteld. Defensie programma, weerbaarheidstraining, schieten, rugby clinic en natuurlijk een gave training survivalrun. De eerste voetklem is aangeleerd en de jongeren genoten zichtbaar van het uitdagende survivalrunparcours. Het waren allemaal enthousiaste en leergierige studenten maar een groep waren de toppers van de dag. Zij hielpen een klasgenoot in zijn rolstoel over het parcours en deden fanatiek mee met "the floor is lava". Geweldig gedaan!


Zie hier het bericht van pen.nl


Zie hier het bericht van ad.nl

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page